Miért Anime?

Az anime egy művészeti forma, amely Japánból származik. Az animációt zenével és történetmeséléssel ötvözi. A történetek gyakran fantáziavilágok és karakterek körül forognak.

Az anime története

A 20. század elején a japán művészek mangákat (japán képregényeket) kezdtek el készíteni. A mangát eredetileg gyerekek szórakoztatására szánták, de hamarosan a felnőttek körében is népszerűvé vált.

Az 1970-es években az animátorok számítógépes technológiát kezdtek használni rajzfilmek animálására. Valósághűbb beállításokat és karaktereket is használtak. Ez az új animációs stílus anime néven vált ismertté.

A különböző típusú animék

Különféle animék vannak. Mindegyik típusnak megvannak a maga egyedi jellemzői. Íme néhány példa:

Shounen – Ezekben a műsorokban fiatal főszereplők szerepelnek, akik gyakran harcolnak szörnyekkel. Ilyen például a Dragon Ball Z és a One Piece.

Seinen – Ezek a műsorok a régebbi hősökre összpontosítanak, kiforrott történettel. Ilyen például a Death Note és a Bleach.

Horror – Félelmetes dolgokról szóló műsorok, mint például szellemek, vámpírok, zombik stb.

Vígjáték – Vicces helyzetekről és emberekről szóló műsorok. Ilyen például a My Neighbor Totoro és a Pokémon.

Az anime műfajai

Az anime olyan művészeti forma, amely az animációt és a történetmesélést ötvözi. Más néven japán animáció.

Több száz különböző animefilm létezik, amelyek közül néhány népszerűbb, mint mások.

Az egyik oka annak, hogy az anime olyan népszerűvé vált, az egyedi stílusa. Az animáció és az élőszereplő elemeit egyaránt ötvözi. Ez lehetővé teszi azoknak az embereknek a tetszését, akik mindkét típusú médiát élvezik.

Bleach Anime karakterek

A Bleach egy anime, amely Ichigo Kurosaki, egy középiskolás diák körül forog, aki azon kapja magát, hogy a Hollow nevű gonosz szellemek ellen harcol. Barátai, Rukia Kuchiki és Renji Abarai segítik.

Íme a sorozat szereplői

Sok olyan szereplő van a sorozatban, akiket szívesen látnánk az életünkben. Néhányukról itt összeállítottunk egy listát.

Ichigo Kurosaki

Ichigo Kurosaki Uryuu Ishida nevű emberfiúként született. Apja barátja, Tousen Sousuke fogadta örökbe, aki shinigamiként (szellemi lényként) nevelte. Miután megtanulta, hogyan kell használni az erőit, “Ichigo” (“Az ezüstszem”) néven vált ismertté.

Rukia Kuchiki

Rukia Kuchikki a Bleach anime sorozat szereplője. 17 éves lány, erős igazságérzettel és hűséggel.

Renji Abarai

A Bleach anime sorozatban shinigamiként (halálisten) mutatták be, aki heves rivalizálást folytatott Ichigo Kurosakival. Személyisége hasonlít bátyjához, Isshinhez, aki szintén shinigami.

Orihime Inoue

Rukia Kuchikinek, a Soul Society 1. osztályának kapitányának a lánya. Ő egyben Ichigo Kurosaki húga is, aki a Shinigami Akadémia tagja.

Bleach: Gin Ichimaru elárulta a Soul Society-t?

Gin Ichimaru gazember és áruló volt, de a disszidálás okai egészen más képet festenek a kegyvesztett Shinigamiról.

Eleinte a Bleach egy olyan sorozatnak tűnt, ahol elég egyértelmű volt a határ a rossz fiúk és a jók között. De ahogy haladt a sorozat, a szereplők folyamatosan bebizonyították, hogy ez egyáltalán nem így van. A karakterek újra és újra felveszik ezt a vonalat, elárulva a rajongók róluk alkotott képét, néha szó szerint. E karakterek között van Gin Ichimaru is, aki Kaname Tosennel együtt elárulta a Soul Societyt, valamint eredeti “jófiú” imázsát.

Gin elpártolt a Soul Society-től, hogy kövesse Aizent, árulása azonban ennél többre vezethető vissza. Valójában ez csak egy fedezék volt, hogy elérje valódi célját. Gyerekkoruk óta Gin és Rangiku Matsumoto mindig nagyon szoros kapcsolatban volt egymással, egészen addig, amíg Aizen be nem lépett az életükbe. Egy nap, miközben fát gyűjtött, Gin belebotlott Aizenbe és néhány Shinigamiba, akik a Hogyoku és Rangiku ernyedt teste miatt sántítottak. Arra használták a Hoguokut, hogy ellopják Rangiku lelkének egy részét, és Gin feldühödve úgy döntött, hogy ő maga is beszáll, és elpusztítja Aizent azért, amit tett.

Gin úgy döntött, hogy a legjobb módja annak, hogy megölje Aizen, ha minél közelebb kerül hozzá. Elnyerte Aizen bizalmát azzal, hogy megölte egyik Shinigami bajtársát, és kígyószerű személyiségének felhasználásával a gazember kegyeiben maradt. Gin gyűlölte Aizent, de követte a parancsait, és a hűséges csatlós szerepét játszotta egészen addig a pontig, amíg teljesen elárulta a Soul Societyt, beleértve Rangikut is, akin ő bosszút állt.

Az Aizennel eltöltött évek során Gin gondosan elemezte viselkedését és képességeit, végül megtanulta gazdája zanpakutójának döntő gyengeségét. Gin végül megtette a lépést, amikor Aizennel beléptek a Soul Society igazi Karakura városába. Ott Rangikuval találkoztak, akinek Gin felajánlotta, hogy harcol Aizen helyett. Hazudott, hogy megölte, mielőtt végül megtámadta Aizent, és lyukat ütött a szívében. Ez azonban nem volt elég Aizen megállításához. Begyógyította a lyukat a mellkasán, és megölte Gint.

A személyes bosszún kívül Ginnek valószínűleg még egy oka volt Aizen követésére. Amikor megtámadta Aizent, Gin megemlítette, hogy ő volt az egyetlen, aki meg tudta ölni Aizent, mivel csak ő ismerte a kardja gyengeségét. Talán Gin már az elején tudta, hogy Aizen sokkal nagyobb veszélyt jelent majd a világra, és senki sem lesz felkészülve, amikor eljön az ideje. Ennek érdekében Gin éveket töltött azzal, hogy közelről és személyesen foglalkozzon Aizennel, és tanuljon róla dolgokat, amíg el nem jött a megfelelő pillanat. Amikor azonban terve végül kudarcot vallott, rájött, hogy a többit Ichigo-ra kényszerül hagyni, aki nemrég új képességekre tett szert.

Végül Ginnek jó szándéka volt, de a legszélsőségesebben közeledett. Elárulta a Soul Societyt, hogy megmentse, de végül a halállal találta szemben magát.