Bleach Gin

Bleach: Gin Ichimaru elárulta a Soul Society-t?

Gin Ichimaru gazember és áruló volt, de a disszidálás okai egészen más képet festenek a kegyvesztett Shinigamiról.

Eleinte a Bleach egy olyan sorozatnak tűnt, ahol elég egyértelmű volt a határ a rossz fiúk és a jók között. De ahogy haladt a sorozat, a szereplők folyamatosan bebizonyították, hogy ez egyáltalán nem így van. A karakterek újra és újra felveszik ezt a vonalat, elárulva a rajongók róluk alkotott képét, néha szó szerint. E karakterek között van Gin Ichimaru is, aki Kaname Tosennel együtt elárulta a Soul Societyt, valamint eredeti „jófiú” imázsát.

Gin elpártolt a Soul Society-től, hogy kövesse Aizent, árulása azonban ennél többre vezethető vissza. Valójában ez csak egy fedezék volt, hogy elérje valódi célját. Gyerekkoruk óta Gin és Rangiku Matsumoto mindig nagyon szoros kapcsolatban volt egymással, egészen addig, amíg Aizen be nem lépett az életükbe. Egy nap, miközben fát gyűjtött, Gin belebotlott Aizenbe és néhány Shinigamiba, akik a Hogyoku és Rangiku ernyedt teste miatt sántítottak. Arra használták a Hoguokut, hogy ellopják Rangiku lelkének egy részét, és Gin feldühödve úgy döntött, hogy ő maga is beszáll, és elpusztítja Aizent azért, amit tett.

Gin úgy döntött, hogy a legjobb módja annak, hogy megölje Aizen, ha minél közelebb kerül hozzá. Elnyerte Aizen bizalmát azzal, hogy megölte egyik Shinigami bajtársát, és kígyószerű személyiségének felhasználásával a gazember kegyeiben maradt. Gin gyűlölte Aizent, de követte a parancsait, és a hűséges csatlós szerepét játszotta egészen addig a pontig, amíg teljesen elárulta a Soul Societyt, beleértve Rangikut is, akin ő bosszút állt.

Az Aizennel eltöltött évek során Gin gondosan elemezte viselkedését és képességeit, végül megtanulta gazdája zanpakutójának döntő gyengeségét. Gin végül megtette a lépést, amikor Aizennel beléptek a Soul Society igazi Karakura városába. Ott Rangikuval találkoztak, akinek Gin felajánlotta, hogy harcol Aizen helyett. Hazudott, hogy megölte, mielőtt végül megtámadta Aizent, és lyukat ütött a szívében. Ez azonban nem volt elég Aizen megállításához. Begyógyította a lyukat a mellkasán, és megölte Gint.

A személyes bosszún kívül Ginnek valószínűleg még egy oka volt Aizen követésére. Amikor megtámadta Aizent, Gin megemlítette, hogy ő volt az egyetlen, aki meg tudta ölni Aizent, mivel csak ő ismerte a kardja gyengeségét. Talán Gin már az elején tudta, hogy Aizen sokkal nagyobb veszélyt jelent majd a világra, és senki sem lesz felkészülve, amikor eljön az ideje. Ennek érdekében Gin éveket töltött azzal, hogy közelről és személyesen foglalkozzon Aizennel, és tanuljon róla dolgokat, amíg el nem jött a megfelelő pillanat. Amikor azonban terve végül kudarcot vallott, rájött, hogy a többit Ichigo-ra kényszerül hagyni, aki nemrég új képességekre tett szert.

Végül Ginnek jó szándéka volt, de a legszélsőségesebben közeledett. Elárulta a Soul Societyt, hogy megmentse, de végül a halállal találta szemben magát.