Soul Society

Soul Society, vagyis a Lélektársadalom (尸魂界 (ソウル・ソサエティ), Souru Sosaeti japánul „ holt szellemvilág ”) egy túlvilág (szellemvilágnak is nevezik). Ez az a hely, ahol Shinigami él, és ahol a legtöbb lélek él, amíg reinkarnálódik az emberi világba . Bár a lakói egyszerűen Soul Society néven emlegetik ezt a területet, valójában egy nagyobb Soul Society keleti fiókja (東梢局, Tōshōkyoku ; szó szerint ” keleti irodája „), amelynek Reverse London egy területét West Branchként jelölik.

Áttekintés

Míg Rukia Kuchiki eleinte a Soul Society-t valami paradicsomként írja le, ahol tízből kilencszer jobb, mint az élővilág, és az éhezés soha nem jelent problémát, a Soul Society távolról sem fenséges. Valójában a lelassult öregedéstől és az éhség már említett hiányától eltekintve az élővilágban is sok ilyen van.

A Soul Society a Rukongai-ból (流魂街, Vándor lélekváros ; Viz ” Rukon District „) áll, ahol a lelkek élnek, amikor megérkeznek a Soul Society-be, és Seireitei-ből (瀞霊廷, Tiszta Lelkek Udvara ), amely a központban van. a Soul Society. Az itteni életforma nagyon hasonlít a feudális Japánéhoz.

Az emberi világ és a lélektársadalom párhuzamos egymással, és ugyanannak az éremnek a két oldala. A halál által elválasztott családok ritkán egyesülnek újra a Soul Societyben, hacsak nem érkeznek meg együtt a Soul Societybe. Az emberek úgy élnek egymás mellett, mint egy idegen család. Az ember soha nem éhezik (ha nem rendelkezik spirituális erővel), és az öregedés nagymértékben lelassul, és a 2000 éves vagy annál hosszabb élettartam sem ismeretlen, bár az ilyen korok Shinigamira vagy más lélekre korlátozódnak. Magas szellemi erővel rendelkező társadalomlakók. A gyerekek úgy születhetnek, ahogy vannak az emberi világban. Embereket is meg lehet ölni, mint az átlagembereket, bár képesek túlélni olyan sebeket, amelyeket általában végzetesnek tartanának. A lélektársadalomban meghaló lélek új Emberként reinkarnálódik a Földön múltbeli emlékek nélkül.

Soul Society

A Soul Society elérése

Shinigami belép és elhagyja a Soul Society-t a Senkaimon feloldásával és egy Jigokuchō használatával. A pluszok viszont a Konsō rituáléján keresztül lépnek be a Soul Societybe. Amikor az emberek meghalnak, egy számot kapnak a Soul Society egy részéhez aszerint, hogy mikor haltak meg. Szellemek születhetnek a Lélektársadalomban éppúgy, mint az élővilágban, a Shinigami pedig a lelkek egyensúlyát szolgálja.

A behatolók ugyanúgy áthaladhatnak a Senkaimonon, de csak lélek formájában. Ez lehetővé teszi, hogy a spirituális lények, mint például Ichigo a Shinigami formájában, engedély nélkül beléphessenek. Az emberek is használhatnak ilyen kaput a Reishihenkanki (霊子変換機, Spirit Exchangers ) használatával, amelyek a szilárd anyagot Reishivé alakítják át.

Végül a Hollowok közvetlenül is lyukat hasíthat a Soul Society számára a Hueco Mundo-ból, vagy Arrancar esetében a Garganta segítségével.

Kormány

Lélekkirály

A Soul Society fenntartója a Lélekkirály, akinek létezése kulcsfontosságú a világ egyensúlya szempontjából, mivel szabályozza a lelkek áramlását a Soul Societybe és onnan vissza, az igazgatást a központi 46 kamara és nemesekre bízva. A Lélekkirály a Királyi Palotában él egy olyan dimenzióban, amely el van választva magától a Soul Societytől, és amelyet a királyi gárda véd. A királynak van egy sajátos rendszere a „speciális feladatokra”, amelyeket aktívan látnak el, de e feladatok pontos természete nem ismert.  A dimenzió csak Ōken-nel (王鍵, Királykulcs ) érhető el. Ennek az Ōkennek a feltételezett helye szóban öröklődött az egyiktől Gotei 13 kapitány-parancsnok a következőre, a korábbi tulajdonos Genryūsai Shigekuni Yamamoto volt. Rangiku Matsumoto szerint Shinigami még soha nem látta a királyt.

Nemesség

A kormány másik részét képezik a Nemesi Házak, különösen a Négy Nemesi Család (四大貴族, Yondai Kizoku ; szó szerint „Négy nagy nemesi család”), amelyek mindegyike közül a legmagasabbak. Az alsó nemesi házak mind a négy közül egyet szolgálnak ki.

Bírók

Central 46 (中央四十六, Chūō Shijūroku ): A Central 46 szolgálja a Shinigami jogdíjakat. 40 bölcsből és 6 bíróból állnak, akiket a Soul Society egészéből választanak ki. Seireiteiben egy Seijōtōkyorin (清浄塔居林) nevű enklávéba zárják őket, ahová senki más nem léphet be, tekintet nélkül katonai vagy polgári státuszára. Legfelsőbb bírói szervezetként működnek, amelynek felhatalmazása a jogrendszer közvetlen irányítása alá helyezi. Ők kezelik a Shinigamira és a tilalmakat megszegő lelkekre vonatkozó összes ítéletet. Parancsaik abszolút érvényűek, és egyetlen döntést sem lehetett hatályon kívül helyezni.

Törvények

  • A legfontosabb törvény az egyensúly fenntartása.
  • Törvénybe ütközik, ha egy Shinigami átadja spirituális erejét az embereknek.
  • Törvénybe ütközik, ha egy Shinigami tiltott Kidō-t használ.
  • A gyilkosság elkövetése törvénybe ütközik.
  • Törvénybe ütközik olyan embert megölni, akit Shinigaminak nem parancsoltak meg.
  • A Shinigami számára tilos Hollow-szerű képességeket szerezni vagy megkísérelni.
  • Törvénybe ütközik, ha a Gotei 13 beavatkozik a nemesi családok ügyeibe, hacsak a szóban forgó család nem sérti meg a Soul Society valamelyik törvényét minden kétséget kizáróan.
  • Egy szent kincs elvesztése bűn.
  • A Dangai- nyilvántartások megváltoztatása törvénybe ütközik.
  • Minden megváltozott lelket le kell selejtezni.

Büntetés

  • Száműzetés : Egyes bűncselekmények száműzetés büntetését teszik lehetővé, általában megfosztják a Shinigamit hatalmuktól és száműzték őket az emberi világba.
  • Letartóztatás : A Soul Society polgárai által nem ismert büntetés a Shinigami fogva tartása. Általában azoknak tartják fenn, akik vagy megszegték a törvényt, kiléptek a Gotei 13-ból, vagy azok, akik csak veszélyesnek és mentálisan instabilnak tűnnek (a kormány értelmezése szerint). Ezt az Onmitsukidō végzi.
  • Börtönbüntetés : A Central 46 egy Shinigamit a Central Great Underground börtönben (真央地下大監獄, shin’ōchikadaikangoku ) meghatározott időre elítélhet. A börtön nyolc szinttel rendelkezik, amelyekbe a foglyokat bűncselekményeik súlyosságától függően zárják be. A tiltott Kidō technikák használata miatt Tessai Tsukabishit Shugo (衆合, Gathering Group ) bezárásra ítélték, a földalatti börtön 3. szintjén. Árulás bűntette miatt Sōsuke Aizent 20 000 év börtönbüntetésre ítélték Mukenben (無間, Voided Space), a földalatti börtön 8. és egyben utolsó szintje az első osztály laktanya alatt.
  • Lezárás : Ha egy renegát Shinigami ellenáll a letartóztatásnak, és túl erősnek bizonyul ahhoz, hogy megfékezzék vagy kivégezzék, akkor a további sérülések elkerülése érdekében le kell zárni. Kōga Kuchikit és Baishint is elzárták, amikor megtorolták a megölésükre küldött Shinigamit.

A Soul Societyben a kivégzésnek két ismert formája van:

  • Spirit-Sealing Pit : A Spirit-Sealing Pit egy ősi kivégzési forma, amelyben a Shinigami bűnözőket egy sekki sekki sziklával falazott gödörbe dobják, ez egy olyan kőfajta, amely elnyeli a spirituális erőt, megakadályozva, hogy a közelben lévők kihasználják erejüket. Ezután üregeket dobnak a gödörbe a bűnözők kivégzési eszközeként. A gyakorlatot túl barbárnak ítélték, és abbahagyták, és a Spirit-Sealing Pits-eket szeméttelepekké alakították át.
  • Sōkyoku (双殛, Twinned Punishment ): A „végső büntetés”, a Sōkyoku egy olyan kivégzési forma, amelyet általában a rendkívül erős spirituális erőkkel rendelkezőknek, nevezetesen a Shinigami kapitányoknak tartanak fenn. A Sōkyoku egy óriási alabárd, amely érintkezéskor teljesen elpusztítja a lelket. Amikor elengedik, a Sōkyoku főnix formáját ölti, igazi formáját Kikōōnak hívják. A Kikō egymillió Zanpakutō pusztító ereje van, és ez az erő 10-szeresére szorul abban a pillanatban, amikor átüti áldozatát. Jūshirō Ukitake és Shunsui Kyōraku pusztította el.
bleach soul society karekterek

Katonaság

A Soul Society fegyveres erői három független fő ágból állnak: a Gotei 13 , a Kidō Corps és az Onmitsukidō .

Gotei 13

A Gotei 13 (護廷十三隊, goteijūsantai ; 13 Division Imperial Guards, vagy 13 Court Guard Squads az angol nyelvű változatban) az a szervezet, amelyhez a legtöbb Shinigami csatlakozik. Tizenhárom részlegre oszlik (innen a név), és több részleg rendelkezik bizonyos szakterületekkel. A 4. hadosztály az egészségügyi/ellátó osztály, a 11. hadosztály a harci osztály (kardvívás szakterület), a 12. hadosztály pedig a kutatási/tudományos osztály. A 9. hadosztály újságokkal és folyóiratokkal kapcsolatos feladatokat lát el. Nem világos, hogy a többi részleg szakosodott-e, mivel a fenti négy az egyetlen, amely a tagjaikon kívül kap jelentős figyelmet. Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy Suì-Fēng mind a 2. hadosztályért , mind az Onmitsukidóért felelős. A Gotei 13-nak némileg úgy tűnik, hogy fölénye és csekély tekintélye van a két ág felett (pl. Suì-Fēng, az Onmitsukidō főparancsnoka és Tessai Tsukabishi, a korábbi Grand Kidō főnök).

Királyi Gárda

A Zero Division néven is ismert, a Gotei 13 korábbi kapitányaiból áll, akiket erre a szintre léptették elő. Csak a Gotei 13 kapitányai tudnak létezésükről. Állítólag jelentős erővel és taktikai tudással rendelkeznek. Csak a királyi család elnököl rajtuk, a Central 46-nak semmi beleszólása nincs rájuk.

Kidō hadtest

Kidō Corps, Jelenleg kevés információ áll rendelkezésre a Kidō hadtestről (鬼道衆, kidōshū ) (angolul Kidō Force néven ismert), a működésük titkossága miatt. A tagok mind kiválóak a Kidō-ban .

Onmitsukidō

Kevés információ áll rendelkezésre az Onmitsukidō működéséről. Jelenleg Suì-Fēng vezeti őket , aki egyben a Gotei 13 másodosztályának kapitánya is . Mindkét poszton Yoruichi Shihōint követte.

Technológiai szint

A Soul Society egyik szokatlanabb aspektusa a technológiai szintje. Míg a Soul Society életstílusa és kultúrája a feudális Japánéhoz hasonlítható, technológiájuk ezen időszakot meghaladó szintű. A Shinigami Kutatóintézet csodálatos technológiát fejlesztett ki az ő érdemükre, a technológiát szerves összetevőkkel keverve. Lehetővé teszi olyan lények létrehozását, amelyek mindent megtesznek a spirituális energia aláírásától kezdve egészen annak lehetővé tételéig, hogy az emberek lássák a szellemet Gigai használata nélkül. Érintőképernyőkkel és adatbázisokkal rendelkeznek, amelyeket a Daireishokairo -ban (大霊書回廊, Great Spirit Book Gallery ) széles körben fellelhető fájlokhoz és történelmi dokumentumok tárolására használnak.), amely a Soul Society összes tudását és történetét tartalmazza. Tekintse meg a képernyőtechnológiát, amely képes jeleket küldeni az emberi világnak és a Dangainak, lehetővé téve a szemtől szembeni konferenciát. Mindenféle hordozható kézi eszköz nyomkövetési és kommunikációs célokra. A régi hagyományokat és ötleteket új innovációval ötvöző Soul Society rejtély ebben az összehasonlításban.

Tizenkét évvel Yhwach veresége után Kisuke Urahara számos módon segíteni kezdett a Gotei 13 technológiai fejlődésében, például bemutatta őket az emberi világból származó műsorokat lejátszani képes televíziókkal.

bleach Ichigo

Rukongai

Rukongai (és 魂 街, vándor lélekváros ) a lélektársadalom legnagyobb és legnépesebb része. 320 körzetre oszlik (80 Észak-Rukongaiban, 80 Nyugat-Rukongaiban, 80 Dél-Rukongaiban, 80 Kelet-Rukongaiban).

Seireitei

Seireitei (瀞霊廷, a tiszta lelkek udvara ) a Soul Society központjában található , egy kör alakú shiro négy főbejárattal, mindegyiket egy kapuőr őrzi. Seireitei falai Sekkiseki -nek (殺気石, szellemcsökkentő kő) nevezett kőből készültek, amely olyan anyag, ami az összes Reiryokut elnyomja, hasonlóan a mágneses kövekhez . A kő gömb alakú gátat is képez a város körül, amely megakadályozza, hogy bármi spirituális áttörje azt.

Megjelenések más médiában

  • A Soul Society röviden feltűnik a 2018-as élőszereplős Bleach filmben , amikor Byakuya és Renji Rukia eltűnéséről beszélgetnek.
  • A Bleach: The DiamondDust Rebellionban megállapították, hogy az ősi törvények szerint két Shinigami nem tarthatja ugyanazt a Zanpakutōt. Ha ez megtörténik, meg kell küzdeniük a szellem viselésének becsületéért, a szellem a győzteshez kerül, a vesztes pedig kivégzésre kerül.
  • A Bleach: The Hell Verse -ben azt is megállapították, hogy tilos egy Shinigaminak bármibe beleavatkoznia, ami a Pokollal kapcsolatos .