anime

Miért Anime?

Az anime egy művészeti forma, amely Japánból származik. Az animációt zenével és történetmeséléssel ötvözi. A történetek gyakran fantáziavilágok és karakterek körül forognak.

Az anime története

A 20. század elején a japán művészek mangákat (japán képregényeket) kezdtek el készíteni. A mangát eredetileg gyerekek szórakoztatására szánták, de hamarosan a felnőttek körében is népszerűvé vált.

Az 1970-es években az animátorok számítógépes technológiát kezdtek használni rajzfilmek animálására. Valósághűbb beállításokat és karaktereket is használtak. Ez az új animációs stílus anime néven vált ismertté.

A különböző típusú animék

Különféle animék vannak. Mindegyik típusnak megvannak a maga egyedi jellemzői. Íme néhány példa:

Shounen – Ezekben a műsorokban fiatal főszereplők szerepelnek, akik gyakran harcolnak szörnyekkel. Ilyen például a Dragon Ball Z és a One Piece.

Seinen – Ezek a műsorok a régebbi hősökre összpontosítanak, kiforrott történettel. Ilyen például a Death Note és a Bleach.

Horror – Félelmetes dolgokról szóló műsorok, mint például szellemek, vámpírok, zombik stb.

Vígjáték – Vicces helyzetekről és emberekről szóló műsorok. Ilyen például a My Neighbor Totoro és a Pokémon.

Az anime műfajai

Az anime olyan művészeti forma, amely az animációt és a történetmesélést ötvözi. Más néven japán animáció.

Több száz különböző animefilm létezik, amelyek közül néhány népszerűbb, mint mások.

Az egyik oka annak, hogy az anime olyan népszerűvé vált, az egyedi stílusa. Az animáció és az élőszereplő elemeit egyaránt ötvözi. Ez lehetővé teszi azoknak az embereknek a tetszését, akik mindkét típusú médiát élvezik.